Kenmerken en signalen

LOVERBOYS & LOVERGIRLS ZIJN LASTIG TE HERKENNEN, ER BESTAAT NIET ÉÉN TYPE LOVERBOY OF GIRL!

KENMERKEN EN SIGNALEN

Loverboys & Lovergirls zijn lastig te herkennen, er bestaat niet één type loverboy of girl! Loverboys lijken vaak heel charmant, maar hebben ook een zekere arrogantie. Vaak zijn ze gekenmerkt met een robuuste en troste uitstraling, zijn goed gekleed, dragen sieraden en maken vaak indruk door te pronken met hun rijkdommen (bijvoorbeeld een dure auto). Kenmerkend voor de loverboys zijn ook hun goede sociaal-emotionele vaardigheden.

 

Veelal zijn het jongens waarmee meisjes gezien willen worden. Gemiddeld genomen zijn ze iets ouder dan hun slachtoffer en ligt de leeftijd tussen gemiddelde 16 en 30 jaar. Soms zijn loverboys bekend bij de politie, dan niet zozeer voor loverboypraktijken, maar vanwege andere criminele activiteiten zoals diefstal of drugshandel.

 

Vrienden en familie vinden het vaak een foute jongen, maar het meisje herkent dit niet en denkt dat iedereen het verkeerd ziet. De loverboy neemt haar echter vaker mee naar plekken waar ze voorheen niet kwam en laat haar grenzen opzoeken en eventueel overschrijden.

 

Hij kan veranderen van een charmante jongeman naar een manipulerende en chanterende duivel. De loverboy kan onvoorspelbaar zijn; soms is hij heel lief en dan plotseling is hij weer gewelddadig en bedreigend.