Preventieaanbod

HEB JE ZORGEN, SIGNALEN, VRAGEN, AARZEL NIET EN NEEM CONTACT OP!

Preventieaanbod

GASTLESSEN/ VOORLICHTING VOOR KINDEREN EN JONGEREN

 

Loverboyproblematiek

Door middel van actieve werkvormen wordt de werkwijze van loverboys duidelijk, en wordt zicht verkregen op signalen van loverboyproblematiek en verteld waar hulp gezocht kan worden. Het onderwerp Social Media als wervingsmethode zal daarbij ook onderwerp van gesprek zijn. De gastles is afgestemd op de leeftijd en het niveau van de doelgroep. De gastles/voorlichting loverboyproblematiek is met name geschikt voor kinderen basisschool groep 8 en jongeren. Voor jongere kinderen is de voorlichting sexting en grooming meer geschikt. ( zie hieronder)

 

Voorlichting sexting en grooming.

Er wordt met kinderen gepraat over hoe zij Social Media gebruiken. Hoeveel informatie geven zij over zichzelf op Social Media, wie kan dit allemaal zien. Is dat veilig? Door middel van actieve werkvormen worden jongeren zich bewust van eventuele gevolgen/ risico’s van het versturen van pikante foto’s en het aangaan van contacten op internet.

 

TRAININGEN VOOR JONGEREN

 

Girls Talk en Girls’Talk+ : voor meisjes en Make a move + : voor jongens

Het programma is bedoeld voor jongeren of voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (de + variant) en richt zich op het bevorderen van seksueel gezond gedrag en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Trainingen weerbaarheid ( in werkelijke en/of digitale wereld)

Deze training zullen op maat gemaakt worden of aansluiten bij bestaande trainingen en kunnen zowel in groepsverband als individueel gegeven worden.

 

VOORLICHTING VOOR OUDERS

 

loverboyproblematiek

Dit betreft een voorlichting waarin ouders informatie krijgen over de werkwijze van loverboys en zicht krijgen op signalen van loverboyproblematiek. Ook wordt gesproken over de mogelijkheden voor hulp.

 

Sexting en grooming

Voorlichting voor ouders over sexting en grooming. Wat is het, hoe kan ik hierover met mijn kind praten.

 

VOORLICHTING PROFESSIONALS

Voorlichting waarin professionals informatie krijgen over de werkwijze loverboys, leren signaleren en advies krijgen hoe te handelen bij vermoedelijke slachtoffers en daders.

 

TRAINING PROFFESIONALS

Training Vlaggensysteem. Een training van een dagdeel waarin professionals leren te werken met het Vlaggensysteem en seksueel gedrag van kinderen en jongeren leren duiden als seksueel gezond gedrag of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Zie voor meer informatie: http://www.seksuelevorming.be/sensoa-vlaggensysteem